Goud Kopen

Er zijn veel voordelen goud kopen kan bieden aan mensen die graag willen beleggen. Goud is een edelmetaal dat erg interessant is voor beleggers omdat het nooit aan waarde verliest. Het kopen van goud zal in ieder geval de inflatie opbrengen en vrijwel altijd winst opleveren. Daarbij is het een kwestie van tijd dat bepaald hoe hoog je winst zal zijn want beleggingen in goud zijn geen korte termijn beleggingen.

Goud kopen wordt dus door beleggers gedaan om daarmee winst te behalen maar toch wordt het niet altijd en al zeker niet evenveel gedaan. Goud als belegging is een belegging op de langere termijn dus vandaar dat voornamelijk professionele beleggers alleen op goud over stappen als traditionele beleggingen niets of niet voldoende opleveren. Traditionele beleggingen zijn veel winstgevender op de korte termijn en dat is voor professionele beleggers natuurlijk veel interessanter. Toch kan goud enorme winsten opleveren die met traditionele beleggingen niet te halen zijn. Veel particulieren zetten hierom hun geld veilig weg door middel van het beleggen in goud om uiteindelijk een heel mooi rendement op te kunnen strijken, dit is waarom goud kopen altijd al populair is onder particulieren.

Als u als particulier belegger uw vermogen of een deel daar van om wilt zetten in goud dan moet u aan een groot aantal zaken denken, zoals bij elke vorm van beleggen is een gebrek aan kennis een recept voor ellende. Het belangrijkste waar u bij het kopen van goud op moet letten is de prijs waar u uw goud voor kunt kopen. De meeste handelaren bepalen hun prijs aan de hand van de internationale goudprijs. Vooral goud kopen bij online handelaren biedt u de kans om niet te veel te betalen voor uw beleggingen. U kunt zich wel voorstellen dat als u goud in de winkel van een handelaar koopt dat er dan meer kosten aan uw aankoop verbonden zitten dan bij een online handelaar. De kosten voor het goud kopen bij een online handelaar beperken zich voornamelijk tot administratie en verzend kosten. De verzend kosten bestaan hierbij uit kosten voor een veilige verpakking, de werkelijke kosten voor het aangetekend verzenden en de kosten voor de verzekering van uw verzending. Dit laatste is ook de reden dat uw handelaar een maximum stelt aan het totaal van de verzending, over het algemeen kunt u niet meer laten verzenden dan een waarde van 5000 euro. Ook kunt u een minimum tegenkomen bij het goud kopen, dit minimum komt voort uit de verzend kosten, als het aankoop bedrag te laag is dan wegen de verzend kosten niet op tegen de waarde van uw aankoop en wordt deze onnodig hoog. Een gram goud kopen voor enkele tientjes en thuis laten bezorgen zou dan ongeveer een tientje aan verzendkosten moeten kosten. Goudbaren van een gram bestaan bovendien niet eens omdat deze ontzettend klein zijn, uw handelaar zal u dan ook aanraden om niet minder dan 20 gram goud te laten verzenden om zo de bijkomende kosten per gram te verminderen.

Voordat u de stap maakt om van goud kopen uw beleggingsvorm bij voorkeur te maken, zult u zich voor moeten bereiden op het bewaren van uw goud voorraad. Omdat goud een zeer waardevol edelmetaal is kunt u het niet zomaar in een bureaulade laten slingeren. Zeker als u grotere bedragen wilt beleggen of voor langere tijd doorgaat met het aankopen van goud moet u goed nadenken over de opslag. De voordelen goud kopen biedt zijn duidelijk, een kleine hoeveelheid vertegenwoordigt een hoge waarde maar om deze kleine hoeveelheid veilig te bewaren zult u wel over een kluis moeten beschikken. Bij het goud kopen kunt u echter kiezen voor twee opties, u investeert zelf in een kluis en de bijkomende beveiliging van uw huis of u laat uw goud bewaren in de kluis van een daarin gespecialiseerd bedrijf. Deze laatste optie kost natuurlijk ook geld maar het kan goed zijn dat dit minder is als de kosten voor een grondige verbouwing van uw huis.
Als alles vanaf het moment van het kopen van goud gladjes verloopt dan zult u uw goud op enig moment moeten verkopen. Wanneer dit moment aanbreekt is de grote vraag die alle beleggers bezig houdt. Het is wel duidelijk waarom goud kopen een goede investering is maar het moment van verkoop dat bepaald hoeveel winst u maakt is een kwestie van gevoel. Als u de historie van de goudprijs geraadpleegd hebt dan zult u weten dat het verloop van de goudkoers nogal grillig is. De prijs gaat altijd op en neer en u zult voor uzelf moeten bepalen wanneer u de prijs goed genoeg vind en u uw winst neemt. Goud kopen en het na een aantal jaren weer verkopen is dus een vorm van beleggen waarbij u zelf veel kunt bepalen. Als het kopen van goud voor een goede prijs gelukt is maar de verkoop u op enig moment niet voldoende op levert dan verkoop u het op dat moment niet en probeert laten nog eens. Het voordeel van goud kopen is dan ook dat goud geen houdbaarheidsdatum heeft en dat uw goud daarom haar niet zal verliezen.