50 Gram Goud Kopen

Als u tot de groep beleggers behoort die een paar duizend euro heeft om te beleggen in goed dan kunt u er voor kiezen om bij het goud kopen 50 gram te bestellen. Het is natuurlijk een aardig bedrag dat u in één maal neer moet tellen maar de mogelijke winsten die u kunt behalen maken dit meer dan goed. De rendementen die u met goud kopen kunt behalen zijn immers in de slechtste gevallen gelijk aan de inflatie en kunnen erg hoog oplopen.

Voor de gevorderde beleggers kan 50 gram goud kopen ook een uitkomst bieden, als u goed op de hoogte bent van de ontwikkeling van de goudprijs en u kunt de goede aankoop momenten onderscheiden van de minder goede, dan kunt u door rustig af te wachten meer winst behalen dan door en continue bovenop te zitten. U zult hiervoor natuurlijk de nodige kennis op moeten doen maar het kopen van 50 gram goud is niets meer dan een vervolg op 10 gram goud kopen. Voor gevorderde particuliere beleggers is goud in euro kopen met gewichten van 50 gram of zelfs meer dan ook bijna hetzelfde als het kopen van kleinere gewichten aan goud. Als u als gevorderde belegger de nodige winsten hebt gemaakt met eerdere beleggingen dan is het risico dat u loopt met 50 gram goud kopen zelfs nog kleiner als u uw winsten investeert. Door het beleggen van uw winsten hoeft u niet uw eigen geld nogmaals te investeren en kunt u dit voor andere doeleinden gebruiken.

Bij het goud kopen 50 gram in één maal aankopen kan u ook behoorlijk in de kosten schelen. Dit komt voornamelijk om de hoek kijken als u online goud koopt waarbij u administratie en verzend kosten in rekening gebracht zullen worden. Door 50 gram goud in één keer te kopen kunt u deze kosten over een grotere investering uitsmeren waardoor deze sneller terugverdiend zullen zijn. Op deze wijze zullen de winsten die u met goud kopen voor het beleggen alleen maar sneller en verder oplopen. Als u onverhoopt niet de beschikking hebt over het benodigde bedrag omdat u van plan was om vaker een kleinere hoeveelheid goud aan te kopen dan kunt u ook overwegen om uw geld tijdelijk op te sparen. Het voordeel hiervan is dat, zoals hierboven staat, 50 gram goud kopen minder kosten per gram met zich mee brengt. Bij 5 maal 10 gram goud kopen zal u immers 5 maal deze kosten op moeten brengen en dat is zeker meer dan u aan winst mis loopt.

Waar u echter goed over na moet denken als 50 gram goud kopen u aan spreekt is de opslag van uw zojuist aangekochte belegging. De waarde die 50 gram vertegenwoordigd is zo hoog dat u dit niet zomaar in een bureaulade wilt laten slingeren. Als bij het goud kopen 50 gram het gewicht van uw keuze is dan zult u op voorhand een geschikte opslag moeten hebben geregeld. Het veilig opslaan van beleggingsgoud kan op vele manieren maar als u van plan bent om dit thuis te doen dan zult u over een geschikte kluis moeten beschikken. Aangezien 50 gram goud nog steeds een kleine hoeveelheid is als het om volume gaat, zal dat niet zo’n heel grote kluis hoeven te zijn. Houdt u er echter wel rekening mee dat u in de toekomst wellicht nog meer goud wilt kopen en dat daar voldoende plaats voor is. Naast een kluis zult u ook naar de beveiliging van uw huis moeten kijken en natuurlijk moet u de verzekering niet vergeten. Het zou immers jammer zijn als iemand er met uw 50 gram goud vandoor gaat en dat de verzekering deze schade vervolgens niet dekt.

Een andere manier van 50 gram goud kopen en dit veilig opslaan is het opslaan bij een daarin gespecialiseerd bedrijf. Dit kan bij een bank gebeuren of particuliere bedrijven maar er zullen kosten aan verbonden zijn. Door deze kosten vooraf duidelijk te hebben kunt u ze vergelijken met de kosten van een investering in uw eigen huis en uw volgende huis als u eens gaat verhuizen. Let vooral goed op dat de kosten voor de opslag uw winst niet op zullen souperen en dat u voldoende over houd om tevreden te zijn met uw beleggingen.