100 Gram Goud Kopen

De gevorderde of de gefortuneerde beleggers die de keuze maken om in goud te beleggen kunnen grotere bedragen in één maal beleggen door bij het goud kopen 100 gram in één maal te bestellen. Het aankoop bedrag van 100 gram goud is fors hoger maar de winsten die u hiermee kunt behalen zijn daardoor ook hoger. Natuurlijk moet u bij dergelijke bedragen wel goed weten waar u aan begint dus vandaar dat deze optie vooral geschikt is voor gevorderde beleggers.

100 gram goud kopen is niet iets dat u even tussen neus en lippen door doet, het aankoopbedrag van een kleine 4000 euro zorgt er voor dat u geen onverantwoorde risico’s wilt nemen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat elke belegging een zeker risico met zich mee brengt, toch worden beleggingen in goud gezien als de veiligste beleggingen die u kunt doen. Dit komt voornamelijk doordat goud nooit aan waarde verliest, op de korte termijn kan de prijs soms flink dalen maar op de langere termijn zult u altijd winst maken. Een 100 gram goudbaar kopen geeft u de kans om ook een mooie winst te maken maar u weet nooit hoeveel winst dit zal zijn. Zoals bij alle beleggingen hangt dit af van de omstandigheden in de markt die op hun beurt weer beïnvloed worden door wat er zich in de wereld af speelt. Toch kunt u stellen dat goud kopen voor beleggingen altijd de inflatie over de looptijd van de investering van goud in euro op zal brengen en in de meeste gevallen zelfs een mooie winst op zal leveren.

Natuurlijk is de te behalen winst voor beleggers zoals u de reden om tot 100 gram goud kopen over te gaan. Toch zijn er meer voordelen die bij het kopen van een dergelijke hoeveelheid goud in één maal komen kijken. U kunt bij het online goud kopen 100 gram bestellen en enorm besparen op de bijkomende kosten. Deze bestel kosten bestaan uit administratie- en verpakkingskosten en de verzend kosten. De verzendkosten zijn samengesteld uit de kosten voor het aangetekend verzenden van uw bestelling en de verzekering van dezelfde verzending. Goud kopen en laten verzenden kan tot een waarde van 5000 euro, boven dit bedrag zal de verzekering de schade bij verlies niet dekken. Een 100 gram goudbaar kopen en laten verzenden past dus ruim binnen het maximale bedrag van 5000 euro. Dit betekent dus ook dat u slechts 1 maal de bijkomende kosten hoeft te betalen, als u dit vergelijkt met de aanschaf van meerdere kleinere goudbaren dan bespaart u dus. Bovendien is de prijs per gram lager als u 100 gram goud in één maal aanschaft en daar komt dus minder aan bijkomende kosten bij.

Zijn er dan helemaal geen nadelen te bedenken? Als u dit nadelen wilt noemen wel, u moet er namelijk rekening mee houden dat u een hoeveelheid goud aan schaft die een behoorlijke waarde vertegenwoordigd. 100 gram goud kopen is een kleine 4000 euro in één maal investeren in een relatief klein blokje goud. Een hoeveelheid van 100 gram goud is kleiner dan een opgevouwen USB-stick maar vanwege de waarde wil u er dus wel heel voorzichtig mee om gaan. Voorzichtig met uw belegging om gaan betekend dus dat u het goed op zal moeten bergen. U zult het dus niet op uw bureau laten slingeren maar u zult het in een kluis bewaren. Als nog geen kluis heeft dan zult u hier dus in moeten investeren en als u dat gaat doen moet u ook gelijk kijken of uw verzekering de hele zaak dekt bij brand of diefstal en of u voor de verzekering van uw 100 gram goud ook nog een alarmsysteem nodig hebt.

Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om uw belegging veilig op te bergen, er zijn gespecialiseerde bedrijven die opslag ruimte verhuren en ook kan een kluisje bij uw eigen bank een oplossing bieden. Sommige handelaren waar u 100 gram goud kopen kunt zullen deze service ook aan bieden. Natuurlijk brengen deze mogelijkheden kosten met zich mee maar als u nog geen kluis hebt kunnen ze zeker opwegen tegen de investeringen die u anders moet doen. Bovendien zult u een stuk beter slapen als u weet dat uw beleggingen veilig opgeborgen zijn en dat er bij u thuis niets te halen valt.